3 iunie 2010

The Secret

Am vazut filmul acum ceva timp pe net, iar de curand am citit si cartea scrisa de Rhonda Byrne. E vorba despre legea atractiei, despre forta gandirii si despre cum sa gandesti pozitiv pentru ca Universul sa "lucreze" in favoarea ta. Cateva idei din carte:
  • Secretul este legea atractiei.
  • Orice gand este un lucru real, o forta. Orice ne vine in gand, atragem catre noi. Suntem ca un magnet. Atragem tot ce gandim. Daca putem concepe mental ceea ce dorim si acest gand devine dominant, acel lucru sau fenomen va aparea in viata noastra.
  • Gandurile se materializeaza, pot deveni lucruri. Atrage lucrurile bune in locul celor rele! Trebuie sa ne concentram asupra a ce vrem sa se intample, nu asupra a ce NU vrem (pentru ca altfel atragem exact ceea ce ne e frica sa se intample).
  • Ne cream viata prin propriile ganduri si prin legea atractiei. Ultimele ganduri inainte de a adormi, trebuie sa fie ganduri bune. Viata noastra e in mainile noastre. Putem oricand sa incepem sa ne alegem gandurile si sa ne schimbam astfel viata. NU exista situatie fara speranta. Fiecare circumstanta din viata, poate fi schimbata! Trebuie sa hotaram ce vrem, sa fim, sa facem si sa avem, sa cugetam generand gandurile potrivite, sa emitem frecventa corespunzatoare, iar viziunea pe care o avem va deveni propria noastra viata.
  • Emotiile sunt un dar pe care il avem pentru a ne instiinta ce gandim. Sentimentele si senzatiile sunt semnale imediate care ne arata ce gandim. Gandurile provoaca sentimente. Daca ne simtim rau inseamna ca ceea ce gandim ne face sa ne simtitm rau. Atunci cand ne simtim rau inseamna ca suntem pe o frecventa care atrage mai multe lucruri rele. Avem puterea sa schimbam orice, pentru ca noi suntem cei care alegem gandurile si care simtim senzatiile. Cu cat ne simtim mai bine, cu atat atragem acele lucruri care ne fac bine si ne permit sa "urcam" din ce in ce mai sus.
  • Combinatia dintre gand si iubire este cea care constituie forta irezistibila a legii atractiei. Nu exista in Univers putere mai mare decat cea a iubirii. Sentimentul iubirii are cea mai inalta frecventa la care putem emite.
  • Daca avem ganduri rele despre altcineva vom trai acele ganduri rele materializate in propria viata. Nu putem rani pe altcineva cu gandul, fara a ne ranii singuri.
  • 1.Cere Universului ceea ce vrei. Scrie pe o coala de hartie, la timpul prezent, ceea ce vrei cu adevarat. 2. Crede ca ceea ce doresti este al tau din momentul in care ai cerut. 3. Primeste. Simte ca si cum ai deja ce ai cerut. Trebuie sa te simti bine, sa fi fericit, deoarece atunci cand te simti bine, se vor intoarce catre tine numai lucruri bune.
  • "Si toate cate le veti cere rugandu-va cu credinta, le veti primi." (Matei 21:22)
  • "Faceti primul pas cu credinta. Nu trebuie sa vedeti intreaga scara (a succesului). Faceti doar primul pas"...restul vine de la sine.
Daca ceea ce am scris va trezeste interesul, cautati cartea si filmul. Eu zic ca merita pentru ca ne ajuta sa avem incredere ca putem face ceva pentru a ne fi bine, incepand prin a gandi pozitiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu