23 aprilie 2012


Este important sa stii!

Misiunea ASOCIATIEI SMART PROJECTS este de a promova activitatile de formare profesionala, consiliere, mentoring, precum si cele din domeniul IT-ului si protectiei mediului!”
Asociatia deruleaza in perioada 01.11.2010 – 31.10.2012 patru proiecte finantate din Fondul Social European prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


Somajul, o amintire! Job-ul te scoate din criza!

ASOCIATIA SMART PROJECTS deruleaza, în parteneriat cu AGENTIA JUDETEANA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA BACAU, în perioada noiembrie 2010 – octombrie 2012, proiectul „Somajul, o amintire! Job-ul te scoate din criza!”, nr.contract: POSDRU/99/5.1/G/76242, finantat din Fondul Social European prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (www.fseromania.ro). Proiectul se adreseaza persoanelor somere, care nu au un loc de munca, cu domiciliul in judetul Bacau. Scopul proiectului este “Imbunatatirea capacitatii de ocupare a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si a somerilor (in special a somerilor tineri si a celor de lunga durata) din judetul Bacau, prin dezvoltarea unor instrumente si mecanisme complexe de consiliere si orientare in cariera, formare profesionala si metode/ tehnici de initiere activitati economice independente”. Cursurile organizate de Smart Projects sunt de MANAGER PROIECT si COMPETENTE ANTREPRENORIALE.
Progresul proiectului

In cadrul proiectului implementat in judetul Bacau cu sprijinul Agentiei Judetene pentru ocuparea Fortei de Munca, Asociatia Smart Projects a certificat pana la 27.02.2012,  171 de someri bacauani. Acesti cursanti au beneficiat si de servicii gratuite de consiliere si mentoring, precum si de consultanta gratuita pentru infiintarea unei afaceri. Dintre absolventii cursului de Manager Proiect, 10 persoane si-au gasit un loc de munca, iar 4 persoane au demarat procedurile privind demararea unei afaceri pe cont propriu.
Obiective specifice:
- Sprijinirea a 240 persoane somere, în special somerii tineri si/sau de lungă durata, sau aflate în cautarea unui loc de munca din regiunile vizate de proiect, in integrarea pe piata muncii, prin înfiintarea unui job-club care sa furnizeze servicii de consiliere si orientare in cariera, personalizate după nevoile fiecarei persoane.
- Imbunatatirea accesului grupului tinta la informatii despre disponibilitatea locurilor de munca in regiune, prin editarea si distribuirea unei publicatii.
- Dezvoltarea competentelor personale si profesionale si certificare celor 240 persoane din grupul tinta, prin implementarea unui program de formare bazat pe metode de invatare nonformala.
Altfel spus, cei care vor participa la proiectul derulat de Asociatia Smart Projects vor BENEFICIA GRATUIT de:
1. Sesiuni individuale si/sau de grup cu psihoterapeuti si consilieri de cariera profesionisti, in urma carora isi pot identifica abilitatile, competentele precum si meseriile catre care au inclinatii, astfel incat sa isi poata cauta si gasi mai usor un loc de munca.
2. Cursuri de formare profesionala autorizate de CNFPA (Consiliul National pentru Formarea Profesionala a Adultilor), in urma carora vor dobandi cunostinte si competente in domenii precum: management de proiect, competente antreprenoriale tehnici de elaborare corecta a CV-ului, metode eficiente de a sustine un interviu.
3. Sprijin in obtinerea unui loc de munca, prin medierea directa a relatiei dintre persoanele aflate in cautarea unui loc de munca si angajatori. Practic, vom stabili parteneriate cu potentiali angajatori din judetul Bacau in scopul de a primi in stagii de practica de scurta durata (12 zile) persoanele care vor dori sa ia parte la activitatile noastre.
4. Facilitarea accesului persoanelor din grupul tinta la servicii de consultanta in ceea ce priveste initierea unei afaceri pe cont propriu. (atragerea potentialelor finantari pentru demararea afacerii, dezvoltare afacere etc).
Pentru mai multe detalii vizitati www.somajul-o-amintire.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu