12 mai 2010

Dragoste = durere?

DRAGOSTE = iubire, amor, drag, pasiune, patimă; 1) Sentiment de afecțiune și devotament față de cineva sau de ceva. 2) Sentiment de afecțiune față de o persoană de sex opus. 3) Ființă iubită.
4) Sentiment de afecțiune foarte puternică și durabilă, pentru cineva sau ceva.

Dragoste este antonimul pentru ura.
Acestea sunt explicatiile din DEX. Iar la restul intrebarilor, cine imi raspunde?

Intrebari:
De unde sti ca te-ai indragostit cu adevarat?
Cum iti dai seama ca persoana pe care o iubesti este potrivita pentru tine, ca este EL sau EA?
Cum sti cand nu mai e dragoste intre voi doi?
Daca e dragoste adevarata, poate disparea pur si simplu?
Poti sa uiti persoana pe care ai iubit-o?
Cum faci sa treci peste durere si dor?
Cum sa nu te mai gandesti la tot ce a fost frumos iar acum nu mai este?
Cum sa continui sa traiesti cand el sau ea nu mai este langa tine?
............................................................................................................... iar lista mea de intrebari poate continua.

Cred ca orice persoana simte nevoia de a fi iubita si de a darui iubire (iar in postarea de azi nu ma refer decat la iubirea fata de o peroana de sex opus).
Dorim sa intalnim persoana "perfecta", care sa ne placa din toate punctele de vedere, cu care sa ne simtim bine pe toate planurile, alaturi de care simtim ca suntem cu adevarat fericiti, langa care simtitm caldura aia interioara, cu care dorim sa facem la un momentdat copii, sa ne facem familia noastra, casa noastra, cu care radem la aceleasi glume, folosim acelasi limbaj, ne plac cam aceleasi lucruri, cu care ne "potrivim", cu care vrem sa vorbim despre tot, careia vrem sa-i impartasim tot, care ajunge sa insemne "tot" pentru noi,....etc.
Si cautam persoana, sau o asteptam, sau ne gaseste ea cand nici nu mai speram.
Iar dupa ce am intalnit-o, totul devine minunat, si iti doresti sa nu se termine niciodata.
Dar cateodata, toata minunea aia, poate disparea fie doar pentru una din parti, fie pentru amandoi partenerii. El sau ea te anunta, sau nu, ca are pe altcineva, ca nu mai simte pentru tine toate sentimentele alea minunate, ci le simte pentru o alta persoana; ca nu mai simte pur si simplu ca la inceput; ca te place, dar...; ca a fost frumos, dar...; ca iti vrea binele, dar nu poate fi parte din "binele" tau.......

Probabil sunt prea "copil". Am crezut in povesti cu "printi" si in dragostea adevarata (cand doi oameni se iubesc indiferent de: ce spune lumea, probleme de orice natura, fizic, culoare a pielii etc.); am crezut ca se poate ca prima iubire sa fie si singura, sa ramana totul ca la inceput pentru totdeauna, sa dureze toata viata...





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu